Topcare | nagelstudio | opleidingen

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Soorten Nagelbehandelingen


Acrylnagels:

Acrylnagels worden gevormd door middel van een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een vloeibaar bolletje, waarmee je in korte tijd een nagel creëert. Als deze uit gehard is vijl je hem in de vorm van de nagel en zo krijg je een natuurlijk uitziende nagel, zonder hobbels en bobbels. Dit betekent dat de behandelingstijd relatief korter is dan bij het plaatsen van de gelnagels. Acrylnagels zijn duurzaam, ze gaan lang mee en zijn minder kwetsbaar.

Gelnagels:

Gelnagels zijn flexibeler dan de acrylnagels, en zijn makkelijker te vijlen. Gel is een vloeibaar harsachtige substantie en word daarom ook anders opgebracht dan acrylnagels. Dit wordt in verschillende laagjes opgebouwd, elke laagje moet in de uv-lamp uitharden. Vroeger waren er grotere verschillen tussen gelnagels en acrylnagels dan vandaag. Gelnagels verkleurden sneller en de kleur werd eerder dof. Er zijn de afgelopen jaren nieuwe types gelnagels op de markt gekomen die sterk in kwaliteit verbeterd zijn.

Gellak:

Gellak is een nagellak op gelbasis die in een uv-lamp uitgehard moet worden. Het voordeel hiervan is dat het meteen droog/hard uit de lamp komt. Het wordt niet meteen na een paar dagen lelijk of stukjes eraf. Het blijft 3 à 4 weken mooi. Dit kan gezet worden op zowel acryl- als gelnagels maar ook op je eigen natuurlijke (teen)nagels. Gellak kan effen in één kleur gelakt worden, en kan ook met nail-art versierd worden.

Zowel acryl- als gelnagel wordt er even dun opgezet. Het verschil zit hem in de stevigheid van de nagel. Door het verschil in de samenstelling van het materiaal kunnen acrylnagels aan de lucht uitharden en gelnagels alleen met behulp van UV licht.

Zowel acryl- als gelnagels kunnen verlengd worden. De verlenging kan met behulp van tips of sjablonen worden gedaan. Voor de nagelbijters kan het nagelbed verlengd worden met een dekkende (natuurlijke)kleur, zodat de verhoudingen kloppen en een je mooie natuurlijke nagel krijgt.

Hoelang een behandeling duurt verschilt per persoon. Voor acrylnagels duurt het plaatsen van een nieuwe set ongeveer 2 uurtjes. Voor gelnagels kan het iets langer duren omdat dit moet uitharden in de uv-lamp. Een nabehandeling acryl- of gelnagels duurt ongeveer anderhalf uur, dat is voor een simpele french of 1 kleur zonder nail-art. Een gellak behandeling op de natuurlijke (teen)nagels  duurt ongeveer 45 min.

Nail-art:

Zowel op acryl- als gelnagels kan vanalles aan nail-art/kleurtjes opgezet worden.

Bijv. glitters, effen kleurtjes, strass steentjes, handpainted nail-art, stickertjes, konad stempels, 3D nail-art, inlay nail-art en nog veel meer!

Nabehandeling:

Als je de nagels mooi wilt houden dan zou je wel telkens een nabehandeling moeten nemen. Dit omdat de kunstnagels meegroeien met jouw eigen nagels en op een gegeven moment zal dit er dus niet mooi meer uitzien. En de stevigheid van de nagels wordt minder. Bij een nabehandeling wordt 90 tot 95 % van de oude laag verwijderd. Hoeveel tijd er tussen de behandelingen moeten zitten verschilt per persoon. De één haar nagels groeien sneller dan die van een ander. Over het algemeen kan men richtlijnen aanhouden van ongeveer 3 á 5 weken. Het advies is 3 weken, daarom hanteer ik ook een garantie van 3 weken.


Beschadiging:

Heel veel mensen worden tegen gehouden door de gedachte dat hun eigen nagels misschien kunnen beschadigen door het plaatsen van kunstnagels. Dit is echter alleen zo als ze niet op een vakkundige wijze worden aangebracht en eventueel verwijderd. Als alles professioneel en hygiënisch wordt aangebracht kan je ook geen schimmel onder de nagels krijgen.

Eraf halen:

Als de kunstnagels je niet bevallen kunnen ze er gewoon vanaf gehaald worden. Probeer ze er alleen niet zelf af te halen, door te breken of bijten omdat dit de natuurlijke nagel zal beschadigen, maar doe dit bij een nagelstudio. De nagelstyliste heeft professioneel materiaal en kennis om de kunstnagels weer te verwijderen. Ook worden de nagels extra verzorgd en behandeld met een beschermlaagje die als verzorging en extra voeding in de nagels trekt en stevigheid geeft aan de natuurlijke nagels.


Lakken:

De kunstnagels kun je zelf in iedere gewenste kleur lakken met nagellak. Wanneer je de lak verwijderd moet je wel remover zonder aceton gebruiken.


Inkorten:

Je kunt de kunstnagels zelf inkorten maar gebruik geen nagelknipper of schaar. Gebruik een goede professionele vijl om de nagels bij te werken.

Basis Manicure:

Basis manicure behandeling bestaat uit:

  •  Een scrub voor de handen, onderarmen en ellebogen.
  •  Een (met crème) intensieve handmassage, onderarmmassage.
  •  Verzorging van de nagels en nagelriemen.
  •  Nagels vijlen, en eventueel lakken of polijsten.
  •  En tenslotte nog een handmasker.

Dit duurt ongeveer 3 kwartier tot een uurtje.

Het kan aan huis in uw eigen woning maar kan ook bij mij in de nagelstudio.

Ook komen er regelmatig meisjes mee die hun nageltjes mogen laten doen. 

Deze worden dan met nagellak en nail-art versiert.

Het is ook mogelijk om met een kinderfeestje hier te komen.

Vanaf 16 jaar mogen er kunstnagels gezet worden.
.