top of page

Rubberbase:

Het is een basislaag die flexibel is en mee buigt met de nagel. De Rubber Base is ontworpen om extra sterkte te geven aan schilferige, broze, dunne of splijtende nagels. Met de Rubberbase verstevig je de natuurlijke nagel en kan je de nagel egaliseren, zodat de nagel helemaal glad is. Dankzij de dikte kan je met deze gel uitstekend bouwen, waardoor je een mooie bolling kan realiseren. Net zoals echt rubber is dit product erg flexibel. Je kan hier géén verleningen mee maken. Het is een extra versteviging van je natuurlijke nagels. Dit kan afgelakt worden met een gelpolish.


BIAB:

BIAB staat voor ‘Builder in a Bottle’. BIAB nagels zijn ietsje dikker dan gellak, maar dunner dan alle bouwproducten. Het is een vergelijkbaar product als de rubberbase. Gellak blijft niet altijd 2-3 weken zitten. BIAB nagels zijn verstevigend en voelen net iets dikker aan. Door de flexibele formule van de gel, kan de gellak moeiteloos meebuigen met bewegingen van je natuurlijke nagel, waardoor er geen barsten of breuken ontstaan. Ook geeft BIAB jouw natuurlijke nagels de kans om te groeien. Ook hier kan je géén verleningen mee maken. Het is een extra versteviging van je natuurlijke nagels. BIAB kan afgelakt worden met een gelpolish.

Soorten nagelbehandelingen

Acrylnagels:

Acrylnagels worden gevormd door middel van een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een vloeibaar bolletje, waarmee je in korte tijd een nagel creëert. Als deze uit gehard is vijl je hem in de vorm van de nagel en zo krijg je een natuurlijk uitziende nagel, zonder hobbels en bobbels. Dit betekent dat de behandelingstijd relatief korter is dan bij het plaatsen van de gelnagels. Acrylnagels zijn duurzaam, ze gaan lang mee en zijn minder kwetsbaar.

Gelnagels:

Gelnagels zijn flexibeler dan de acrylnagels, en zijn makkelijker te vijlen. Gel is een vloeibaar harsachtige substantie en word daarom ook anders opgebracht dan acrylnagels. Dit wordt in verschillende laagjes opgebouwd, elke laagje moet in de uv-lamp uitharden. Vroeger waren er grotere verschillen tussen gelnagels en acrylnagels dan vandaag. Gelnagels verkleurden sneller en de kleur werd eerder dof. Er zijn de afgelopen jaren nieuwe types gelnagels op de markt gekomen die sterk in kwaliteit verbeterd zijn.


Acrylgel:

Acrylgel, ook gekend als polygel en polyacryl gel is nog niet zolang op de markt. Acrylgel is een gelachtige substantie die de duurzaamheid van acryl combineert met de flexibiliteit van gel. Je gebruikt het om je nagels op te bouwen, te modelleren en te verlengen met behulp van tips of sjablonen. Dit uithardingsproces is vergelijkbaar met andere gel producten, en moet dus uitharden in een uv-lamp. Het is flexibeler dan acryl, maar sterker dan gel. In het algemeen zijn acrylgelnagels sterker en lichter dan gelnagels. Ten opzichte van acryl heeft acrylgel geen sterk storende geur.

Gellak (gelpolish):

Gellak is een nagellak op gelbasis die in een uv-lamp uitgehard moet worden. Het voordeel hiervan is dat het meteen droog/hard uit de lamp komt. Het wordt niet meteen na een paar dagen lelijk of stukjes eraf. Het blijft 3 à 4 weken mooi. Dit kan gezet worden op zowel acryl-, acrylgel- als gelnagels maar ook op je eigen natuurlijke (teen)nagels. De houdbaarheid van de gellak op je natuurlijke nagels heeft te maken met de conditie van je eigen nagels. Gellak geeft geen stevigheid, dus als je dit wel wil dan kan gellak gecombineerd worden met rubberbase of BIAB. Gellak kan effen in één kleur gelakt worden, en kan ook met nail-art versierd worden.

Zowel acryl-, acrylgel- als gelnagel wordt er even dun opgezet. Het verschil zit hem in de stevigheid van de nagel. Door het verschil in de samenstelling van het materiaal kunnen acrylnagels aan de lucht uitharden en acrylgel- en gelnagels alleen met behulp van UV licht.

Zowel acryl-, acrylgel- als gelnagels kunnen verlengd worden. De verlenging kan met behulp van tips of sjablonen worden gedaan. Voor de nagelbijters kan het nagelbed verlengd worden met een dekkende (natuurlijke)kleur, zodat de verhoudingen kloppen en een je mooie natuurlijke nagel krijgt.

Hoelang een behandeling duurt verschilt per persoon. Voor acrylnagels duurt het plaatsen van een nieuwe set ongeveer 2 uurtjes. Voor acrylgel- en gelnagels kan het iets langer duren omdat dit moet uitharden in de uv-lamp. Een nabehandeling acryl-, acrylgel- of gelnagels duurt ongeveer anderhalf uur, dat is voor een simpele french of 1 kleur zonder nail-art. Een gellak behandeling op de natuurlijke (teen)nagels duurt ongeveer 45 min.

Nail-art:

Zowel op acryl- als gelnagels kan vanalles aan nail-art/kleurtjes opgezet worden.

Bijv. glitters, effen kleurtjes, strass steentjes, folie, blooming gel, handpainted nail-art, stickertjes, stempels, 3D nail-art, inlay nail-art en nog veel meer!

Nabehandeling:

Als je de nagels mooi wilt houden dan zou je wel telkens een nabehandeling moeten nemen. Dit omdat de kunstnagels meegroeien met jouw eigen nagels en op een gegeven moment zal dit er dus niet mooi meer uitzien. En de stevigheid van de nagels wordt minder. Bij een nabehandeling wordt 90 tot 95 % van de oude laag verwijderd. Hoeveel tijd er tussen de behandelingen moeten zitten verschilt per persoon. De één haar nagels groeien sneller dan die van een ander. Over het algemeen kan men richtlijnen aanhouden van ongeveer 3 á 5 weken. Het advies is 3 weken, daarom hanteer ik ook een garantie van 3 weken.

Beschadiging:

Heel veel mensen worden tegen gehouden door de gedachte dat hun eigen nagels misschien kunnen beschadigen door het plaatsen van kunstnagels. Dit is echter alleen zo als ze niet op een vakkundige wijze worden aangebracht en eventueel verwijderd. Als alles professioneel en hygiënisch wordt aangebracht kan je ook geen schimmels of bacteriën onder de nagels krijgen.

Eraf halen:

Als de kunstnagels je niet bevallen kunnen ze er gewoon vanaf gehaald worden. Probeer ze er alleen niet zelf af te halen, door te breken of bijten omdat dit de natuurlijke nagel zal beschadigen, maar doe dit bij een nagelstudio. De nagelstyliste heeft professioneel materiaal en kennis om de kunstnagels weer te verwijderen. Ook worden de nagels extra verzorgd en behandeld met een beschermlaagje die als verzorging en extra voeding in de nagels trekt en stevigheid geeft aan de natuurlijke nagels.

Lakken:

De kunstnagels kun je zelf in iedere gewenste kleur lakken met nagellak. Wanneer je de lak verwijderd moet je wel remover zonder aceton gebruiken.

Inkorten:

Je kunt de kunstnagels zelf inkorten maar gebruik geen nagelknipper of schaar. Gebruik een goede professionele vijl om de nagels korter te vijlen. 

Ook komen er regelmatig meisjes mee die hun nageltjes mogen laten doen. Deze worden dan met nagellak en nail-art versiert.

Het is ook mogelijk in overleg dat Topcare een kinderfeestje bezoekt. Vanaf 16 jaar mogen er kunstnagels gezet worden.

bottom of page